Schadeplatform Openclaims breidt uit naar Duitsland
Athlon gaat schadeherstelproces optimaliseren met OpenClaims (Foto: Open Claims)

Schadeplatform Openclaims breidt uit naar Duitsland

Het Nederlandse IT-platform voor claims- en schadeherstelmanagement Openclaims is vanaf april 2022 ook actief in Duitsland. Volgens Openclaims zullen er dit jaar nog meer lokale kantoren openen. 

De uitbreiding naar Keulen is logisch, volgens Openclaims ceo Stephan Stergiou. “Net als in Nederland en Scandinavië heeft de Duitse automobielmarkt te maken met een sterk veranderend landschap en snel toenemende consumentenbehoeften. Dit vraagt om flexibele en innovatieve oplossingen waarmee backoffice processen volledig geautomatiseerd kunnen worden en waarin data een centrale rol krijgt.”

Processen digitaliseren

Het Openclaims platform, dat eind vorig jaar in Scandinavië van start ging, speelt volgens Stergiou in op deze behoefte. “Klanten kunnen snel en flexibel schade- en herstelprocessen digitaliseren en data-gedreven maken.” Openclaims biedt Software as a Service (SaaS) oplossingen aan onder andere lease- en verzekeringsmaatschappijen waarmee ze hun garantieclaim en reparatieprocessen kunnen digitaliseren en digitale klantreizen kunnen configureren. Onder andere LeasePlan, Schadegarant, Stern en de Duitse online verzekeraar Rhion, RheinLand Versicherungsgruppe, werken met het Openclaims platform dat in 2017 tot startup van het Jaar verkozen werd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.