Oproep Autotech Alliantie: autoschadebranche moet meer samenwerken
(Foto: Autotech Alliantie)

Oproep Autotech Alliantie: autoschadebranche moet meer samenwerken

Autotech Alliantie bracht op 24 januari de autoschadebranche bij elkaar met een feestje in de Tinfabriek in Naarden. Het thema: meer samenwerken, zowel op personeelsgebied als op apparatuurgebied. Ook benadrukte de Alliantie het belang van duurzaamheid ‘niet alleen in energiebesparing, maar ook in zorg voor personeel’. 

Volgens de Alliantie is er een bewustwording nodig binnen de autoschadebranche om veranderingen te accepteren. Er komt een toekomst aan waarin gespecialiseerd personeel schaars is. Ook moeten schadebedrijven steeds vaker beschikken over de nieuwste apparatuur. De Autotech Alliantie roept autoschadebedrijven daarom op tot samenwerken zodat in de toekomst voldoende technici aanwezig zijn, gecertificeerde schadebedrijven beschikken over de nieuwste apparatuur en dat gespecialiseerde vakmensen herstellen volgens fabrikantenrichtlijnen.

‘Het is tijd om te evolueren naar een wereld waar veilig herstel een prioriteit is, in lijn met de strenge richtlijnen van autofabrikanten’, zo schrijft de Alliantie in een persbericht.

Met het ‘Grip op Veilig Herstel’ platform presenteert de Alliantie een selectiemethode waarmee het bedrijf leden en begunstigers voorbereidt op de toekomst. Het doel daarvan is om ervoor te zorgen dat ‘de juiste schade in de juiste werkplaats terecht komt. Verander voordat je ertoe gedwongen wordt’, aldus de Alliantie.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Theo

    Hier wordt voor eigen parochie gepredikt. Schadebedrijven werken veel samen, ketens worden groter en de universele hersteller komt steeds vaker buitenspel te staan. Laten we zorg dragen voor elkaar en ook de universele hersteller met 3 man personeel een toekomst bieden. Verzekeringen bepalen te veel het reparatie beleid en proberen met slimmigheden in polissen de consument de centen uit de zak te kloppen en de schadehersteller uit te knijpen. Daar tegen zou men zich moeten verenigen. Daar zouden schadebedrijven samen in voor moeten gaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.