AutoTech Alliantie ontwikkelt modeltraining voor Lynk & Co
Foto: Lynk & Co / Autotech Alliantie

AutoTech Alliantie ontwikkelt modeltraining voor Lynk & Co

AutoTech Alliantie gaat voor het Chinese automerk Lynk & Co de modeltraining ontwikkelen. De modeltraining biedt autoschadetechnici de kans alles te leren over het veilig herstellen van de Lynk & Co 01 volgens de specificaties van de autofabrikant.

Eerder verzorgde de AutoTech Alliantie, dat recent platform ‘grip op veilig schadeherstel’ introduceerde, al voor de modeltraining van onder andere de elektrische Ford Mustang Mach-E. Volgens AutoTech Alliantie rijden er in Nederland op dit moment meer dan 12.000 elektrische Lynk & Co’s 01 rond. Eind volgend jaar komt er naast de hybride ook een EV, de Lynk & Co 02.

Veilig herstel hoog op de agenda

“Om te zorgen dat hun auto’s na schade veilig en volgens de specificaties van de fabrikant gerepareerd worden heeft Lynk & Co AutoTech Alliantie ingeschakeld”, stelt de Alliantie in hun persbericht. “Door de snelle groei van het merk zocht Lynk & Co een geschikte partij om het kennisgat te dichten en kwamen ze uiteindelijk bij de Alliantie terecht.” Beide partijen staan volgens AutoTech Alliantie voor innovatie, transitie en verandering van mobiliteit.

“De kennis zal worden overgebracht volgens het ‘train-de-trainer model’ en worden gebundeld tot één modeltraining volgens de richtlijnen van Lynk & Co”, aldus AutoTech Alliantie. “De training richt zich op de innovatie van het merk, de constructie van de auto en op de nieuwe technologieën die worden gebruikt. Een autoschadebedrijf is zonder het volgen van deze training niet in staat om dit voertuig juist en veilig te herstellen. Het is dus essentieel dat autoschadetechnici de training volgen voordat ze het voertuig herstellen om veilig schadeherstel te borgen.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.