AutoTech Alliantie introduceert platform ‘grip op veilig schadeherstel’
Beeld: Shutterstock

AutoTech Alliantie introduceert platform ‘grip op veilig schadeherstel’

AutoTech Alliantie heeft platform voor ‘grip op veilig schadeherstel’ opgericht. Via het platform kunnen autofabrikanten en opdrachtgevers een veilige keuze maken op basis van techniek, competenties, opleiding en werkplaatsinrichting.

Volgens het persbericht is de Alliantie de afgelopen maanden druk geweest met de ontwikkeling van een eigen platform waarbij zorgplicht geen zorg is. “Daarom hebben we in samenwerking met autofabrikanten en opdrachtgevers een selectiemethode ontwikkeld gericht op veiligheid, techniek en competenties.”

Op het platform zijn alle (meer dan 110 leden) in kaart gebracht en ingericht op de 5 m’s waar de Alliantie voor staat. Het platform maakt de competenties van de leden inzichtelijk op basis van mens, methode, materialen, middelen en milieu. Met de informatie is de Alliantie in staat om via een eigen ontwikkelde selectiemethode te borgen dat het juiste voertuig door het juiste schadeherstelbedrijf gerepareerd wordt.

Gecategoriseerd op complexiteit

Als er schade aan een voertuig is, wordt de berijder door middel van een app aan het juiste schadeherstelbedrijf gekoppeld. “Door deze methode worden voertuigen door middel van hun complexiteit gecategoriseerd, waardoor ze bij schade direct aangeboden kunnen worden bij de juiste werkplaats met benodigde kennis, gedrag, proces en inrichting.”

Om grip te krijgen op veilig herstel, stelt AutoTech Alliantie dat het belangrijk is dat eventuele schade aan een complex voertuig conform de voorschriften van de autofabrikant wordt hersteld. “Zo hoeven de betrokken partijen zich geen zorgen te maken over onjuiste reparaties door gebrek aan kennis en materiaal. Met het platform maken we als alliantie een grote stap naar het landschap waarin veilig herstel een vanzelfsprekendheid wordt.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.