Belron (Carglass) profiteert van hogere prijzen en duurdere ingrepen
(Foto: Carglass)

Belron (Carglass) profiteert van hogere prijzen en duurdere ingrepen

Belron, het moederbedrijf van Carglass, heeft in het eerste halfjaar de omzet met 11,5 procent weten op te voeren tot 3,074 miljard euro. De aangepaste winst kwam met 673 miljoen 35,8 procent hoger uit, wat een winstmarge van 21,9 procent betekent. Het aantal wereldwijd uitgevoerde interventies nam met niet meer dan 1,5 procent toe naar 6,7 miljoen. Belron kon echter profiteren van hogere prijzen, meer inkomsten uit herkalibraties en meer verkopen van duurdere producten en diensten. 

Dat meldt het Belgische autobedrijf d’Ieteren, dat iets meer dan de helft van Belron bezit, in het halfjaarbericht. Belron slaagde erin 96 procent van zijn voertuigglasafval te recycleren, tegenover 89 procent in het boekjaar 2022, dankzij sterke vooruitgang in de VS en stabiele prestaties van bijna alle activiteiten wereldwijd.

D’Ieteren Automotive, importeur en distributeur van alle VW-merken in België, leverde in zes maanden tijd 66.362 voertuigen af, dat waren er ruim 20.000 meer dan in het slecht verlopen 2022. Het bedrijf claimt daarmee een marktaandeel van 22,9 procent en bij volledig elektrische voertuigen van 27,8 procent. De omzet kwam bij de autotak 47,8 procent hoger uit op 2,732 miljard. Dat was mede te danken aan ‘prijsinitiatieven om de inflatiedruk te verlichten’. 

Na een ‘sterk’ eerste halfjaar stelt D’Ieteren Group zijn vooruitzichten licht omhoog bij. De Groep verwacht nu een aangepaste winst vóór belastingen, incl. het aandeel uit Belron, van meer dan 960 miljoen aandeel. Daarbij wordt er rekening mee gehouden dat lopende kostenbesparingen verdere vruchten afwerpen. Belron zou de marge voor het boekjaar 2023 met minstens 200 basispunten moeten verbeteren in vergelijking met het boekjaar 2022.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.