Belron haalt 2,5 miljoen euro op voor townships
(Foto: Carglass)

Belron haalt 2,5 miljoen euro op voor townships

Het personeel van Belron, waar Carglass Nederland onderdeel van is, heeft 2,5 miljoen euro opgehaald voor het goede doel Afrika Tikkun. Dit deed het bedrijf tijdens de tweejaarlijkse Spirit of Belron challenge in Zuid-Afrika. Medewerkers van Carglass Nederland haalden 70 duizend euro van het totale bedrag op, zo meldt Carglass in een persbericht.

Het personeel deed dit door te wandelen, hardlopen, fietsen of zwemmen. Per afgelegde kilometer werd er een euro overgemaakt naar het goede doel. Vrienden, familie en zakelijke partners van de deelnemers konden ook bijdrages geven.

Ceo van Carglass Nederland, Bas Creemers, is trots op het resultaat van het evenement. “Deze challenge is een weergave van onze toewijding aan maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is hartverwarmend om te zien hoe ons personeel zich inzet voor Afrika Tikkun in Zuid-Afrika”, aldus Cremers.

Het goede doel

Volgens Belron worden de financiële middelen gebruikt om de levenskwaliteit in townships te verbeteren. Afrika Tikkun doet dit door onder meer te investeren in onderwijs en gezondheidszorg. De toenemende werkloosheid, armoede en slechte scholing maakt de situatie binnen de townships steeds dringender. Afrika Tikkun wil dit doorbreken door begeleiding, onderwijsfaciliteiten, een gezonde leefomgeving en carrièremogelijkheden te bieden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.