Volvo sluit als eerste autofabrikant aan bij Steel Zero-initiatief
Volvo sluit als eerste autofabrikant aan bij SteelZero-initiatief (Foto: Volvo)

Volvo sluit als eerste autofabrikant aan bij Steel Zero-initiatief

Volvo Cars is, naar eigen zeggen, de eerste autofabrikant die zich heeft aangesloten bij het Steel Zero-initiatief. Zo meldt de autofabrikant. Steel Zero wil het gebruik van fossielvrij staal te optimaliseren en de overgang naar koolstofneutraliteit in de wereldwijde staalindustrie te versnellen.

Koolstofarm of koolstofvrij (fossielvrij) staal wordt geproduceerd met 100 procent waterstof. Door zich bij Steel Zero aan te sluiten, committeert Volvo zich aan strenge, op CO2 gebaseerde eisen voor de staalaanvoer tegen 2030. Tegen 2050 moet al het staal dat Volvo inkoopt netto-nul staal zijn. Dit doel is in overeenstemming met de ambitie van Volvo om tegen 2040 klimaatneutraal te zijn. 

Verantwoord inkopen

Steel Zero is gelanceerd door de Climate Group in samenwerking met Responsible Steel, een standaard- en certificeringsorgaan voor de staalindustrie. Via Responsible Steel krijgt Volvo Cars toegang tot betrouwbare, door derden gecontroleerde en geauditeerde informatie over de staalleveringsketen en de relevante duurzaamheidscertificaten. Op deze manier kan gegarandeerd worden dat het staal op verantwoorde wijze wordt ingekocht. In 2021 kondigde Volvo Cars een samenwerking aan met de Zweedse staalproducent SSAB. De bedrijven gaan samen onderzoek doen naar de ontwikkeling van fossielvrij staal van hoge kwaliteit voor gebruik in de auto-industrie in het zogenoemde HYBRIT-initiatief van SSAB.

 

Dit bericht heeft één reactie

  1. Freek

    Voorlopig kunnen ze het komende half jaar niet bouwen/ leveren omdat veel van hun staal uit Oekraine komt … mooi verhaal dus !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.