Meeste parkeerschades door Volvo-rijders

Meeste parkeerschades door Volvo-rijders

Bestuurders van een Volvo lijken de meeste moeite te hebben met parkeren. Dat suggereren cijfers van Univé.

Parkeren
2,4 procent van de Volvo-rijders die een autoverzekering hebben bij Univé maakte de afgelopen twee jaar schade bij het parkeren. Dit is het hoogste schadepercentage in vergelijking met andere grote automerken. Op de tweede plaats eindigt Mazda, gevolgd door Hyundai, Mercedes-Benz en Opel. Ongeveer 2,1% van de Opel-rijders heeft een parkeerschadeclaim ingediend in het voorgaande jaar. Gemiddeld ontving Univé in 2020 meer dan dertig meldingen van parkeerschades per dag.

Limburgers
Daarnaast blijken Limburgers de meeste parkeerschades te rijden met een claimpercentage van 2,2 procent. Noord- en Zuid-Holland eindigde met 2,1 procent op de tweede plaats. In het noorden bleven parkeerders het vaakst schadevrij; in Groningen en Friesland claimden slechts 1,8 procent van de verzekerden schade na een parkeermanoeuvre.

Een vergelijk tussen autokleur en parkeerschade leidde tot de conclusie dat bestuurders van roze auto’s – met een claimpercentage van 2,3 procent – de meest ongepolijste parkeerstijl lijken te hanteren. Terwijl ook lak in de ‘ongelukskleuren’ beige en grijs niet eenvoudig vrij blijft van krassen en deuken. Het veiligst parkeer je volgens de meting van Univé in een crèmekleurige auto. (Foto: Univé)

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.