Start nieuwbouw Summa College op Automotive Campus

Start nieuwbouw Summa College op Automotive Campus

Werkgeversorganisatie VNO-NCW voorzitter Ingrid Thijssen heeft gister het startsein gegeven voor de nieuwbouw van Summa Automotive & Smart Mobility op de Automotive Campus in Helmond. Het Summa College is met 26 scholen, ruim 18 duizend studenten en meer dan 300 opleidingen de grootste instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in Zuid-Nederland.

Automotive Campus directeur Lex Boon is verheugd met de definitieve vestiging van Summa Automotive op de campus. “Met de komst van Summa verstevigen wij de brug tussen het onderwijs en het bedrijfsleven. Ik heb er alle vertrouwen in dat spoedig meer vruchtbare samenwerkingen zullen volgen”, aldus Boon.

Student bepaalt eigen leertempo

Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan 550 studenten van de opleidingen Automotive Engineering, Technisch Specialist en Verkoopmanager. Het pand heeft naast de grote praktijkhal, lokalen en kantoren ook een showroom met onder meer luxe bolides van een Duits automerk.  Bij de opleiding wordt een nieuw innovatief onderwijsconcept toegepast. Docenten en studenten hebben aan het begin van de lesdag een dagstart waarbij wordt gekeken welke activiteiten die dag worden gedaan. Volgens Summa Automotive & Smart Mobility directeur Roel Akkerman is er geen vast lesrooster meer. “Als een student meer of juist minder tijd dan gemiddeld nodig heeft voor een opdracht, kan dat. De student heeft meer de regie, hij bepaalt zijn eigen tempo. Met een studieloopbaanbegeleider wordt een persoonlijk studietraject opgesteld.” Naast de grote praktijkruimte voor het oefenen van de beroepsvaardigheden, zijn er ook innovatie labs voor experimenten en prototype ontwikkeling.

Goed opgeleide vakmensen

Volgens Thijssen zijn goed opgeleide werknemers en echte vakmensen voor ondernemers van groot belang. “Het bedrijfsleven en het mbo hebben elkaar daarvoor nodig. Summa Automotive is wat mij betreft hét voorbeeld van hoe het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs door intensieve samenwerking elkaar kunnen versterken.”

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.