R-M lakleverancier van Sauber Group Alfa Romeo F1 Team Stake
R-M lakleverancier Sauber Group Alfa Romeo F1 Team Stake (Foto: BASF / R-M)

R-M lakleverancier van Sauber Group Alfa Romeo F1 Team Stake

Premium lakmerk R-M van verffabrikant BASF is de exclusieve lakleverancier van Sauber Group Alfa Romeo F1 Team Stake geworden. De Alfa Romeo C43 F1 auto is in kleur gespoten met de innovatieve milieuvriendelijke en lichtgewicht R-M laklijn Agilis.

De Formule 1 is volgens BASF de proeftuin voor nieuwe technologieën die uiteindelijk de standaard zijn geworden in de auto-industrie. Het Alfa Romeo F1 team kan dankzij de samenwerking rekenen op R-M’s expertise op het gebied van lak. Zo stelt de lakleverancier dat er slechts 250 gram lak nodig is om een F1 Alfa Romeo te spuiten en is het lakgewicht 50 procent lager dan die van conventionele lakken.

Baanbrekende oplossingen

Sauber Group managing director Alessandro Alunni Bravi is verheugd om R-M bij Alfa Romeo F1 Team Stake te verwelkomen als lakleverancier. “Door het hoge niveau expertise, de betrokkenheid en het gemeenschappelijk doel van efficiëntie en duurzaamheid is R-M de ideale partner voor onze Formule 1-activiteiten. Hun kwalitatief hoogwaardige producten zijn een nieuwe standaard in de verlaging van het lakgewicht. Dit is voor ons essentieel om nog meer snelheid op het circuit te krijgen.”

BASF senior vice president Automotive Refinish Coatings Solutions EMEA Chris Titmarsh is bijzonder trots op de samenwerking met het raceteam van Sauber Group en het delen van de knowhow en expertise. “Onze watergedragen laklijn Agilis is de meest geavanceerde lichtgewicht laktechnologie. Het zorgt voor snellere procestijden en een lager verbruik van lakmaterialen en beschermt tegelijkertijd het milieu door de CO2-uitstoot te verminderen en energie te besparen..”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.