Lakspuiters Mercedes-AMG Formule1 terug naar school

Lakspuiters Mercedes-AMG Formule1 terug naar school

Het Formule 1 seizoen nadert zijn einde en dat betekent dat de spuiters van het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team binnenkort weer teruggaan naar de lesbanken. Spies Hecker is de lakleverancier van het team en verzorgt trainingen waarmee de tien spuiters op de hoogte blijven van de nieuwste applicatietechnieken en productontwikkelingen.

Volgens Andrew Moody, hoofd lak en graphics bij Mercedes -AMG in de Formule 1, is het elke dag hard werken om aan de top te blijven. “Daar moeten we 100 procent onze best voor doen. Dit geldt voor iedere afdeling binnen het Mercedes-AMG Petronas Formula One Team, maar vooral in de spuiterij. Er komen continu nieuwe producten bij, spuittechnieken veranderen en lakmateriaal-technologieën worden verbeterd. We staan onder grote druk om onderdelen tussen de raceweekenden op tijd klaar te krijgen. Het is belangrijk dat wij in deze ontwikkelingen vooroplopen.”

Gespecialiseerd in airbrushen

Moody stuurt zijn spuiters elk jaar aan het einde van het F1-seizoen naar een tweedaagse, op maat gemaakte opfriscursus bij de Axalta Refinish Academy. Daar wordt deskundig onderwijs gecombineerd met de nieuwste hardware en geavanceerde coating-technologieën in een moderne omgeving. Moody werkt hierbij samen met Axalta’s Refinish Academy. “Zo zijn we ervan verzekerd dat openstaande vraagstukken worden behandeld. De Academy helpt ons ook bij het trainen van teamleden buiten hun eigen vakgebied om”, zegt hij. Zo is één van de teamleden gespecialiseerd in airbrushen, maar moet iedereen breed inzetbaar zijn”, vindt hij.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.