Kortere droogtijd met Fast Cure Low Energy
Axalta verlaagd droogtijd lak met Fast Cure Low Energy technologie (Beeld: Axalta)

Kortere droogtijd met Fast Cure Low Energy

Axalta introduceert een nieuwe technologie: Fast Cure Low Energy technologie, waarmee autolak bij 20 graden Celsius net zo goed droogt als bij 60 graden, aldus de lakfabrikant. Volgens  de fabrikant kunnen de energiekosten van schadeherstelbedrijven wel 75 procent lager uitvallen dankzij deze gepatenteerde technologie met een combi-spuitruimte.    

Vanwege de lage droogtemperaturen is de technologie, volgens Axalta, ook uitermate geschikt voor het snel groeiende EV-segment, omdat EV’s gevoeliger zijn voor hogere temperaturen. De Fast Cure Low Energy technologie is, naar eigen zeggen ook het enige systeem dat dezelfde productiviteit als een traditioneel systeem behaalt, maar dan met een lagere droogtemperatuur. Met het systeem wil Axalta de herstelbranche helpen  om de energiecrisis te hoofd bieden. “De stijgende energiekosten kunnen niet op een slechter moment komen. Herstelbedrijven hebben het dankzij de pandemie al twee jaar zwaar. Nu rijzen de energieprijzen de pan uit en het einde is nog lang niet in zicht”, aldus Jim Muse, vicepresident Europe, Midden-Oosten en Afrika voor Axalta.

Schadeherstelproces winstgevender maken

De oplopende kosten kunnen voor sommige autoschadeherstelbedrijven net de druppel zijn die de emmer doet overlopen. “Enkelen zullen hun deuren moeten sluiten”, aldus Muse. “We zijn altijd bezig om het proces sneller, eenvoudiger en winstgevender te maken. Deze technologie zorgt voor een lager energieverbruik in de spuitcabine terwijl de hoge kwaliteit behouden blijft. Het is precies wat herstelbedrijven nodig hebben om deze crisis door te komen.”

Het Fast Cure Low Energy-systeem is gebaseerd op de formule, waarbij temperatuur en luchtvochtigheid worden gebruikt om de droogtijd te versnellen. De technologie zorgt, volgens Axalta, voor een juiste balans tussen een snelle verwerkingstijd, een laag energieverbruik bij het uitharden en een hoge kwaliteit aflak.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.