Hogere prijzen drijven omzet lakfabrikant PPG op
(Foto: Shutterstock)

Hogere prijzen drijven omzet lakfabrikant PPG op

De Amerikaanse lakfabrikant PPG heeft vorig jaar de omzet met 3 procent opgevoerd naar een recordbedrag van 18,6 miljard dollar. Dat was te danken aan het verhogen van de verkoopprijzen. Voor dit jaar mikt de onderneming, die ook een fabriek heeft in Delfzijl, op een verdere toename van de volumes.

Ook wordt gewerkt aan nieuwe producten voor onder andere elektrische auto’s en poedercoating. Dat heeft ceo Tim Knavish meegedeeld tijdens de aandeelhoudersvergadering in Pittsburgh. “Ik wil de meer dan vijftigduizend PPG-medewerkers bedanken die deze buitengewone resultaten hebben geleverd in 2023, ons 140e jaar.” Knavish spreekt daarbij, net als veel collega’s, nog altijd wel van een uitdagende macro-omgeving.

Duurzaamheidsdoelen

PPG heeft recent duurzaamheidsdoelen voor 2030 aangekondigd die ‘focussen op verkopen van duurzaam betere producten die de klanten helpen om hun doelen voor duurzaamheid te bereiken.’ Verder heeft het bedrijf afgelopen jaar meer dan 17,5 miljoen dollar geschonken aan liefdadigheidsinstellingen en -projecten in de hele wereld.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.