Duitse werkplaatsbond: uitspraken hogere kosten EV-schadeherstel misleidend
(Foto: Shutterstock)

Duitse werkplaatsbond: uitspraken hogere kosten EV-schadeherstel misleidend

De Duitse werkplaatsbond, het Bundesverband der Partnerwerkstätten, is bezorgd over de ontwikkeling van schadekosten.

Eerder meldde de Duitse verzekeringsorganisatie dat EV-schadeherstel duurder is dan die van traditionele auto’s. Volgens de BdP is de ingewikkeldheid van het schadeherstel minder erg dan de verzekeringsorganisatie doet vermoeden. ‘De gemeenschappelijke indruk die achterblijft is misleidend’, stelt het BdP in de website van schaden.news.

Het BdP noemt de uitspraak van het Gesamtverband der Versicherer, de Duitse organisatie van verzekeringsbedrijven, misleidend. Dat meldt het BdP op zijn website.

‘’Natuurlijk zijn er schadeherstellers die nog in een leercurve zitten als het om EV’s gaat. Maar dit soort uitlatingen zorgt alleen maar voor onzekerheid in de branche’’, zegt Christoph Lauterwasser, directeur van het Duitse onderzoeksinstituut AZT Automotive.

De Duitse werkplaatsbond voegt daar aan toe: ‘’Met de opkomst van de elektrische mobiliteit krijgen we een veiligere situatie op de Duitse wegen en daarmee ook minder persoonlijke ongelukken en doden. Dat betekent ook dat het aantal schades met aansprakelijkheid met 5 tot 10 procent zal dalen en bij cascoschades zelfs met 20 procent. Dat zal leiden tot kostenverlagingen bij de verzekeraars.’’

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.