‘Opdrachtgevers betalen Duitse schadeherstellers te laat’
(Foto: Shutterstock)

‘Opdrachtgevers betalen Duitse schadeherstellers te laat’

Autoschadeherstellers in Duitsland klagen dat hun grote opdrachtgevers, zoals verzekeringsmaatschappijen, leasebedrijven of schaderegelaars, laat of te laat de rekeningen betalen. Eén op de drie schadebedrijven meldt problemen met de betalingstermijnen, zo blijkt uit een enquête van het Duitse schaden.news. Het merendeel van de deelnemers heeft dit jaar de uurtarieven al verhoogd of is van plan dat de komende weken te doen.

De overgrote meerderheid van de schadeherstelbedrijven in Duitsland draait goed of in ieder geval bevredigend. Ruim 90 procent meldt ook afgelopen jaar het geplande rendement te hebben gehaald. Maar tegelijk stelt een meerderheid van hen niet tevreden te zijn over dat rendement.

Twee op de drie bedrijven werkt op volle capaciteit. schaden.news tekent daarbij aan dat dat in 2020, dus voor corona, slechts bij 30 procent van de ondernemingen het geval was. De helft van de ondervraagden meldt ook een matig of groot tekort aan vakkrachten. 80 procent geeft aan momenteel op zoek te zijn naar nieuw personeel.

Het andere probleem is de kostendruk. Bijna 40 procent vindt die kostendruk een zware belasting terwijl nog eens de helft van middelmatige druk spreekt. Wel laat een flinke meerderheid weten op dit moment geen problemen te hebben met de liquiditeit.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.