‘Directe schade-afhandeling werkt goed’
(Foto: Shutterstock)

‘Directe schade-afhandeling werkt goed’

Directe schade-afhandeling ofwel DSA blijkt volgens het Verbond van Verzekeraars goed te werken. ‘Klanten zijn tevreden, de doorlooptijd is verkort en het volume neemt nog steeds toe’. Dat meldt Floske Weehuizen, programmamanager toekomst autoverzekeringen bij het VvV op de website van die organisatie.

Met DSA zorgen verzekeraars ervoor dat particuliere klanten zich tot hun eigen verzekeraar kunnen wenden voor vergoeding van hun materiële schade aan een personenauto na botsing met een ander motorrijtuig. De bestuurder van dat andere motorrijtuig moet geheel of gedeeltelijk aansprakelijk zijn voor de botsing. De regeling geldt sinds 1 juli 2021. Het VvV kijkt naar uitbreiding van de doelgroep met zzp-klein zakelijk. Ook wordt gekeken naar een pilot DSA licht letsel voor brommers en scooters.

Weehuizen wijst er op dat de regeling niet geldt bij een aanrijding met een auto met buitenlands kenteken. Mede om die reden is uitbouw in Europees verband ook niet waarschijnlijk. “Eén van de voorwaarden die in ons land aan de Directe Schadeafhandeling wordt gesteld, is overigens wel dat het moet gaan om auto’s met een Nederlands kenteken. En de kans dat je in het buitenland op een landgenoot botst, is niet zo heel groot, dus internationaal zal de Directe Schadeafhandeling niet vaak worden ingezet.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.