WA-verzekering: Allianz Direct beste uit de test, Unigarant (ANWB) onderaan
Allianz Direct, InShared en ING zijn uitgeroepen tot de beste autoverzekeraars van 2024. (Foto: Autoverzekeringen.nl)

WA-verzekering: Allianz Direct beste uit de test, Unigarant (ANWB) onderaan

Allianz Direct, Inshared en ING zijn Autoverzekering van het Jaar 2024. Dat maakt Autoverzekering.nl bekend die de verkiezing voor de vijfde keer organiseert.

Net als vorig jaar heeft Allianz Direct de beste WA-verzekering van Nederland. De verzekeraar scoort dit jaar een 8,7 en behaalt daarmee de hoogste score. Naast een goede en efficiënte (schade)service biedt Allianz Direct als een van de weinige verzekeraars extra dekking bij de WA-verzekering, zoals een thuisbrengservice na een ongeval.

Allianz Direct wint ook de Independer Award Auto. De prijs wordt toegekend aan de autoverzekeraar die de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de hoogte van de premie, maar ook naar de waardering van het product en de service.

Slechtste verzekeringen

Inshared heeft in 2024 de beste WA Beperkt Casco dekking van Nederland: de autoverzekeraar scoort een 8,9. De verzekeraar springt eruit met een uitgebreide dekking bij de nieuw- en aanschafwaarderegeling. De beste All Risk dekking gaat in 2024 naar ING. Met een 9,0 voor de All Risk dekking haalt ING de hoogste score van het onderzoek. Met een uitgebreide dekking voor vandalisme, diefstal of total loss van de auto, schade in het binnen- en buitenland en lage eigen risico’s is deze score niet onterecht.

Unigarant, het verzekeringsbedrijf van de ANWB, biedt de slechtste WA-verzekering van Nederland volgens Autoverzekering.nl. De verzekering WA-verzekering van Unigarant scoort een 6,06. De slechtste WA Beperkt Casco dekking van Nederland wordt toegekend aan ASR die een 7,56 scoort. De slechtste All Risk Dekking gaat in 2024 naar Unigarant. De verzekering behaalt een 8,12.

In het onderzoek nam Autoverzekering.nl achttien autoverzekeraars en 54 autoverzekeringen uit Nederland mee. De verzekeraar met de beste voorwaarden en dekking ontvangt uiteindelijk het hoogste rapportcijfer en daarmee de Autoverzekeraar van het Jaar Award.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.