‘FBTO en Allianz Direct beste autoverzekeraars, Unigarant en ING onderaan’
(Foto: Autoverzekeringen.nl)

‘FBTO en Allianz Direct beste autoverzekeraars, Unigarant en ING onderaan’

FBTO en Allianz Direct zijn verkozen tot de beste autoverzekeraars van 2023. Zij hebben daarvoor de Autoverzekeraar van het Jaar Award in ontvangst mogen nemen van Autoverzekering.nl.

De onafhankelijke vergelijkingssite houdt sinds 2020 jaarlijks een panelonderzoek onder ruim duizend consumenten die daarin kunnen aangeven wat ze belangrijk vinden bij hun autoverzekering. Wie de beste voorwaarden en dekking aanbiedt, krijgt de meeste punten en daar rolt uiteindelijk een rapportcijfer uit.

FBTO heeft dit jaar twee awards in de wacht gesleept. Voor de WA beperkt cascoverzekering krijgt de verzekeraar een 8,7 als rapportcijfer en voor zijn allrisk verzekering een 8,8. In beide categorieën is dat de hoogste score. Allianz Direct scoort bij de WA-verzekeringen het hoogst van alle verzekeraars: een 9,6. Onderaan de Top 20 bungelen Unigarant en ING.

Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim een derde van de consumenten nog nooit is overgestapt naar een andere verzekeraar. Vier op de tien mensen die wel switchten deden dat om geld te besparen. In de top 5 van belangrijkste eisen die consumenten aan hun autoverzekering stellen, staat de dekking van letselschade voor inzittenden bovenaan. Van de respondenten vindt 89 procent dit belangrijk. Toch is dat vaak niet standaard meeverzekerd. 88 procent vindt het belangrijk dat de schade door vandalisme wordt vergoed. 87 procent vindt de vergoeding van schade aan autoruiten belangrijk en 84 procent van de autobezitters vindt het belangrijk dat diefstal gedekt is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.