Schadebranche krimpt door Coronacrisis

Schadebranche krimpt door Coronacrisis

Door de Coronacrisis daalt het aantal schades structureel en krimpt de schadeherstelbranche. Dit verwacht de meerderheid van de mensen die hun stem uitbrachten in de poll van februari.

Structureel
Het lijkt erop dat de Coronacrisis de branche blijvend zal veranderen. Het aantal afgelegde kilometers is afgenomen door onder meer de lockdowns en doordat meer mensen zijn gaan thuiswerken. Tegelijkertijd is het aantal buitenlandse vakanties afgenomen en zijn meer mensen in eigen land gebleven voor een vakantie. Dit heeft gevolgen voor de situatie in de schadeherstelbranche.

Afnemen
In de Poll van februari gaven 77 deelnemers (74%, ofwel drie kwart aan dat ze denken dat het aantal schadebedrijven door het lagere schade-aanbod zal afnemen. 24 stemmers (23%, ofwel een kwart) denkt daarentegen dat de daling van het aantal schades tijdelijk is en dat de branche niet krimpt. We zullen dan ook uiteindelijk weer terugkeren naar de situatie van voor de crisis. 3 stemmers (3 procent) geeft aan geen mening over dit onderwerp te hebben.

In totaal werden er in de Poll 104 stemmen uitgebracht. (Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.