Ohra lanceert prepaid kilometerverzekering
Ohra lanceert een prepaid kilometerverzekering. (Foto: Ohra)

Ohra lanceert prepaid kilometerverzekering

Verzekeringsmaatschappij Ohra introduceert een nieuwe verzekering met prepaid bundels van 1.000 kilometer, specifiek bedoeld voor mensen die weinig kilometers rijden. Dat meldt Ohra.

“Veel mensen rijden minder kilometers dan voorheen en er staan veel tweede auto’s regelmatig stil. Waarom zou men dan nog wel de volle premie betalen? Net als bij telefoonbundels geven we mensen nu de mogelijkheid om per 1.000 kilometer een relatief lage bundelprijs te betalen”, aldus Claudia Stewart, directeur schadeverzekeringen bij Ohra. “Dit loont ten opzichte van een standaard autoverzekering als je tot ongeveer 5.000 kilometer per jaar rijdt, dus 5 bundels van 1.000. En voor sommige autogebruikers kan het omslagpunt zelfs bij 7.000 kilometer liggen.”

Minder kilometers

Uit onderzoek van Ohra blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse autobezitters (47%), die de afgelopen anderhalf jaar minder zijn gaan rijden, verwacht dat hun aantal kilometers niet meer zal toenemen. Ook blijkt dat het voor 4 op de 10 Nederlanders haalbaar lijkt om niet meer dan 7.000 kilometer per jaar te rijden. Met de nieuwe verzekering zegt de verzekeraar in te spelen op de trend van ‘betalen voor gebruik’.

Uit eerdere onderzoek is gebleken dat veel mensen niet precies weten wat hun autoverzekering kost.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.