30% Nederlanders weet niet wat autoverzekering kost

30% Nederlanders weet niet wat autoverzekering kost

Bijna een derde (30%) van de Nederlanders heeft geen idee hoe hoog de premie voor zijn autoverzekering is. Dit blijkt uit onderzoek van Allianz Direct.

Maandpremie
Kijkend naar de exacte kosten, blijkt dat automobilisten gemiddeld 46 euro per maand betalen voor hun autoverzekering. Voor een WA-verzekering betalen respondenten rond 30 euro per maand, voor een Beperkt Casco-verzekering gemiddeld 42 euro en voor een All Risk-verzekering gemiddeld 52 euro.

Dekking
Ook is er veel onwetendheid over de dekking van de autoverzekering; 72 procent weet niet precies waarvoor hij of zij verzekerd is. Slechts 28 procent is er precies van op de hoogte wat hun autoverzekering dekt. Jongeren zijn het minst op de hoogte. Slechts 19 procent van de 18 tot 49-jarigen weet precies wat hun autoverzekering dekt. Mensen tussen de 50 en 65 jaar zijn een stuk beter op de hoogte (34%) en ouderen zijn het beste geïnformeerd: van de 65+-ers weet 43 procent hoe hun dekking eruitziet.

Verder blijkt uit het onderzoek dat 42% van de Nederlanders nog nooit is overgestapt naar een ander autoverzekering. Gemiddeld hebben automobilisten al 11 jaar een autoverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. 84% brengt meerdere verzekeringen bij een verzekeraar onder.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.