Nieuwe Poll: Brancheorganisaties moeten meer doen om nieuw talent te werven
(Foto: Shutterstock)

Nieuwe Poll: Brancheorganisaties moeten meer doen om nieuw talent te werven

Het oplopende tekort aan medewerkers is een groot probleem in de schadebranche. Het aantal leerlingen dat zich in schooljaar 2020 – 2021 bij een ROC inschreef voor een opleiding in de carrosseriebranche is licht gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Ook de instroom van beroeps opleidende leerweg (BOL)-leerlingen laat een dalende trend zien.

In onze nieuwe Poll zijn we benieuwd naar uw mening over de stelling: ‘Brancheorganisaties moeten meer doen om nieuw talent te werven’. U kunt de Poll aan de rechterzijde van deze pagina invullen.     

Uitslag vorige poll 

In de vorige poll ‘De energietoeslag van verzekeraars zet zoden aan de dijk‘ peilde Autoschadeportaal de meningen over de energie-tegemoetkoming van enkele verzekeraars, zoals Achmea, Unigarant en Schadegarant, om de hoge energiekosten enigszins te compenseren. Vooral de hoge gasprijs zorgt voor hoge energierekeningen voor schadeherstellers, met name vanwege het grootverbruik van spuitcabines.  

Van de 39 stemmers is het merendeel (22) van mening dat de tegemoetkoming echt zoden aan de dijk zet. De overige 17 respondenten, nog steeds een flink aantal, is van mening dat de tegemoetkoming onvoldoende is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.