Nieuwe Poll: De energietoeslag van verzekeraars zet zoden aan de dijk
Foto: Shutterstock

Nieuwe Poll: De energietoeslag van verzekeraars zet zoden aan de dijk

Enkele verzekeraars komen met een tegemoetkoming voor autoschadeherstellers om de hoge energiekosten enigszins te compenseren. Vooral de hoge gasprijs zorgt namelijk voor voor hoge energierekeningen voor schadeherstellers, met name vanwege het grootverbruik van spuitcabines.  Hierdoor worden ondernemers geconfronteerd met een verdubbeling of zelfs verviervoudiging van de energierekening.

Achmea en Schadegarant kwamen vorige week als eerste met een energietoeslag om die pijn wat te verzachten, later volgde ook Unigarant. Zetten die tegemoetkomingen nu echt zoden aan de dijk? Helpen ze de branche daadwerkelijk of is het symboolpolitiek? Laat ons vooral weten hoe u hierover denkt via de stelling op onze site.

Uitslag vorige poll 

In de vorige poll peilde Autoschadeportaal de meningen over de cao-onderhandelingen voor en de sector Metaal en Techniek met de stelling: ‘Medewerkers uit de schadeherstel- en carrosseriebranche moeten ook actie gaan voeren voor een betere cao’.

Van de 38 waren 28 stemmers het met de stelling eens. Acht stemmers waren het niet met de stelling. Twee stemmers onthielden zich van een mening. Uiteindelijk werd bekend dat de partijen op 8 april  een akkoord hadden bereikt en tot nieuwe cao-afspraken zijn gekomen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.