Grootste kans op verkeersongeluk in Oostenrijk
Grootste kans op verkeersongeluk in Oostenrijk (Foto: Shutterstock)

Grootste kans op verkeersongeluk in Oostenrijk

Mensen die met de auto op vakantie gaan, lopen het meeste risico op een verkeersongeval in Oostenrijk. Daarna volgen Duitsland, Portugal, België, Turkije en Slovenië achtereenvolgend op plek twee tot en met vijf. 

Dit blijkt volgens vergelijkingswebsite Independer uit Europese cijfers van Eurostat. Per 10 duizend inwoners vallen er in Oostenrijk 42,8 verkeersslachtoffers; dat zijn er bijna twee keer zoveel als het Europese gemiddelde van 21,8 slachtoffers per 10 duizend inwoners. Ook in Duitsland is het opletten geblazen. Daar zijn gemiddeld 39,7 slachtoffers per 10 duizend inwoners te betreuren. Portugal doet het met 33,5 slachtoffers iets beter, maar staat wel op de derde plaats met meeste ongevallen per 10 duizend inwoners.

Verkeersslachtoffers in hoofdsteden

In de Europese vergelijking staat Nederland op de elfde plek met 11 verkeersslachtoffers per 10 duizend inwoners. Denemarken doet het met vijf slachtoffers bij evenveel inwoners het beste. In steden, zoals Berlijn, Rome, Brussel en Lissabon vinden het vaakst de meest ernstige verkeersomgelukken plaats, meldt Independer. De veiligste hoofdstad is vooralsnog Kopenhagen. In de Deense hoofdstad werden slechts 4,2 verkeersongelukken gemeld met (dodelijk) letsel als gevolg. Ook in Warschau (4,6 slachtoffers per 10.000 inwoners), Helsinki (6,4) en Oslo (6,6) is het verkeer relatief veilig. In Nederland hebben automobilisten in Utrecht de meeste kans op een verkeersongeval

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.