Meeste kans op autoschade in Utrecht

Meeste kans op autoschade in Utrecht

Automobilisten hebben de meeste kans op schade aan hun auto in de provincie Utrecht. De kans op inbraak, vandalisme of diefstal is zelfs 30% groter dan in de rest van Nederland. 

Dit blijkt uit de Auto Risicometer van Independer. De vergelijkingswebsite stelt tevens dat zich in Utrecht meer dronken bestuurders op de weg bevinden. In Zeeland is het veiliger, het risico op schade is hier gemiddeld een kwart lager. 

Independer ‘meet’ de kans op autoschade op basis van data van het CBS, Rijkswaterstaat (RWS), en politie. Het risico wordt bepaald aan de hand van alle geregistreerde auto-inbraken, autodiefstallen, verkeersongelukken binnen de bebouwde kom, gevallen van autovandalisme en de betrapte dronken bestuurders in 2020. 

Zandvoort en Ouder-Amstel

De aantallen worden vervolgens afgewogen tegen het aantal geregistreerde personenauto’s per gemeente en provincie. Ook in Noord-Brabant (+17,6%) en Noord-Holland (+15,1%) hebben inwoners veel kans op autoschade. Stad Utrecht, Zandvoort en Ouder-Amstel zijn de meest onveilige gemeenten.

In geen enkele gemeente is de kans op autoschade namelijk zo groot als in de Domstad (+80,9%). De top 5 gemeenten met de meeste kans op schade aan auto’s wordt verder aangevuld door: Zandvoort, Noord-Holland (+66,1%), Ouder-Amstel, Noord-Holland (+63%), Eindhoven en Noord-Brabant (+62,2%).

Uit een eerdere analyse van Independer bleek dat vorig jaar in Rotterdam en Amsterdam de meeste verkeersongevallen plaatsvonden.

 

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.