Bovag start financieringscrowdfunding voor leden die willen verduurzamen
Foto: Shutterstock

Bovag start financieringscrowdfunding voor leden die willen verduurzamen

Brancheorganisatie Bovag is een financieringscrowdfunding gestart voor leden die hun bedrijf willen verduurzamen, maar vastlopen op de financiering. De crowdfunding met de naam ‘Groenfinanciering’ is opgezet in nauwe samenwerking met crowdfundingspecialist Collin Crowdfund en exclusief voor Bovag leden.

Volgens Bovag is ongeveer dertig procent van zijn leden bezig met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering of van plan daar binnenkort mee starten. Echter hoort de financiering van de groene ambities volgens de jongste Bovag Ondernemersmonitor tot de meest genoemde problemen. Het verkrijgen van een financiering blijkt vooral via grootbanken voor bedrijven in de mobiliteitssector er niet eenvoudiger op geworden te zijn.

Investeringen tot 75 duizend euro

Bovag-leden kunnen bij Groenfinanciering terecht voor het financieren van investeringen met een duurzaamheidskarakter tot 75.000 euro. De looptijd van de financiering is vijf jaar. Mocht een lening onverhoopt niet terugbetaald kunnen worden, dan is er voor de investeerders een garantstelling. Bovag stelt dat laagdrempeligheid belangrijk is: “Daarom krijgt een ondernemer die contact zoekt met Groenfinanciering altijd een medewerker met verstand van de mobiliteitsbranche aan de telefoon.”

Een via de crowdfunding aangevraagde financiering kan binnen twee weken rond zijn. “Bij de eigen huisbank zal dit eerder zes tot acht weken zijn”, stelt Bovag. “Ben je een nieuwe klant bij een bank dan duurt het vaak nog langer.”

Volgens Bovag financieel directeur George de Booij is het uitgangspunt voor Bovag dat de leden snel aan de slag kunnen met verduurzaming. “Zodat die ondernemers klaar zijn voor de toekomst en snel goed meedoen in de transitie. Daarbij is een snelle terugverdientijd van groot belang voor onze leden. Zonnepanelen of een waterpomp heb je tegenwoordig al gauw in pakweg vijf jaar terugverdiend. Maar LED-verlichting of optimaliseren van de compressor al in een jaar.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.