ADAS Alliantie krijgt steun van Consumentenbond

ADAS Alliantie krijgt steun van Consumentenbond

Ook de consumentenbond steunt de ADAS Alliantie. De bond onderschrijft de doelstelling om meer automobilisten te bewegen vaker de slimme rijhulpsystemen in hun auto op een veilige manier te gebruiken.

Doelstelling
De doelstelling is vastgelegd in het ADAS Convenant en ondertekend door 60 publieke – en private organisaties. ADAS staat voor ‘Advanced Driver Assistance Systems’ ofwel slimme rijhulpsystemen. Alle deelnemers aan de alliantie hebben hun eigen uitvoeringsplan met concrete acties ter ondersteuning van deze gemeenschappelijke doelstelling opgesteld.

Woordenboek
Vorige week presenteerde de ADAS Alliantie nog het ‘ADAS Woordenboek’, een lijst met namen voor elk rijhulpsysteem en een korte omschrijving van de werking ervan. Nu hebben vergelijkbare systemen soms nog verschillende namen en verschillende systemen juist vergelijkbare namen. “Dat leidt tot verwarring en onbegrip bij consumenten en organisaties die met ADAS te maken hebben”, aldus de ADAS Alliantie. “De Consumentenbond ziet daar een duidelijke rol voor zichzelf weggelegd.” (Foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.