ADAS Alliantie introduceert ADAS Woordenboek

ADAS Alliantie introduceert ADAS Woordenboek

De ADAS Alliantie introduceert vandaag ‘het ADAS Woordenboek‘. Dit woordenboek moet wildgroei van benamingen van Advanced Driver Assistance Systems (kortweg: ADAS) voorkomen.

Duidelijkheid
De introductie van het ADAS woordenboek moet zorgen voor duidelijke namen voor slimme rijhulpsystemen. De lijst heeft voor elk veel voorkomend rijhulpsysteem een standaard naam en een korte omschrijving van de werking van het betreffende systeem. Nu hebben vergelijkbare systemen soms verschillende namen en verschillende systemen juist vergelijkbare namen. Dat leidt tot verwarring en onbegrip bij consumenten en organisaties die met ADAS te maken hebben.

Standaardisatie
Het ADAS Woordenboek is voortgekomen uit een werkgroep van Euro NCAP, RAI Vereniging, BOVAG, ANWB, RDW, Ministerie van IenW en Rijkswaterstaat. Zij hebben de verwachting dat de termen in het woordenboek door zoveel mogelijk betrokkenen gebruikt gaan worden, met standaardisatie als einddoel. De namenlijst is gebaseerd op die van Euro NCAP en is zowel in het Nederlands als in het Engels beschikbaar

Het ADAS Woordenboek is voor iedereen beschikbaar op www.adasalliantie.nl.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.