Nh1816 koopt als eerste verzekeraar hagelscanner Teameyes
(Foto: Nh1816 Verzekeringen)

Nh1816 koopt als eerste verzekeraar hagelscanner Teameyes

Nh1816 Verzekeringen schaft als eerste verzekeraar hagelscanner Teameyes aan. De technologie stelt Nh1816 in staat om ‘bij een hagelcalamiteit de schade aan auto’s van hun verzekerden sneller en nauwkeuriger vast te stellen’, meldt de verzekeraar.

Rob Vissers, sr manager Operations bij Nh1816: “Grotere hagelstormen zorgen voor een piek in het aantal gemelde en te beoordelen schades. Het gaat om acute problemen waar we verzekerden snel bij moeten én willen helpen. Om onze local hero’s te ondersteunen en schades zo soepel mogelijk af te wikkelen bestond al een hagel-calamiteitenplan. De hagelscanner is een uitstekende toevoeging op dit plan omdat we snel duidelijkheid geven over de schade en de mogelijkheden voor
herstel.”

Teameyes is een scanner die hagelschade snel kan detecteren. Een auto rijdt door de scanner heen, vervolgens stuurt het apparaat een rapport naar de computer. Het idee van Teameyes is dat in het geval van hagelcalamiteit, waarbij veel auto’s tegelijk in een regio beschadigd raken, die auto’s snel gecontroleerd kunnen worden op de soort hagelschade. Zo is een voordeel van het apparaat dat het binnen enkele uren operationeel is op welke locatie dan ook. ‘Dit stelt de verzekeraar in staat om snel en accuraat schade vast te stellen, verzekerden en financieel adviseurs te ondersteunen, en de reparatie middels Paintless Dent Repair (PDR) in te laten plannen.’

Paintless Dent Repair

Een van de voordelen van PDR is dat de originele lak van de auto behouden blijft, stelt de verzekeraar. Hierdoor is overspuiten niet nodig. Dat maakt de reparatiemethode duurzaam.

De Nederlandse autobranche wist vorig jaar vakantiegangers die getroffen waren door ruitschade door een hagelstorm te helpen. Teameyes kan bij dit soort incidenten een volgende stap in autoschadeherstel bieden. ‘Bij dit soort grote calamiteiten kan een bezitter van Teameyes een pop-up reparatiecentrum met de hersteller inrichten, waar vakmensen zich richten op het herstel van de voertuigen’.

Voorlopig is Teameyes alleen nog te verkrijgen in Nederland.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.