Glasurit: steeds meer aandacht voor duurzaam schadeherstel
Foto: Glasurit

Glasurit: steeds meer aandacht voor duurzaam schadeherstel

Het klantennetwerk van Glasurit heeft steeds meer aandacht voor duurzaam autoschadeherstel. Dit bleek tijdens de ledenbijeenkomst Color Motion, die door ruim 80 deelnemers werd bezocht. Onder het thema ‘Stay connected’ ging het onder andere over duurzaamheid en digitalisering.

Glasurit signaleert dat steeds meer partijen in de schadesector aandacht hebben voor duurzaamheid en dat er een toenemende vraag is naar oplossingen waarbij vermindering van CO2-uitstoot centraal staat. Enkele jaren geleden heeft de lakleverancier de eerste Eco Balance producten gelanceerd, die helpen fossiele grondstoffen te besparen en de CO2 uitstoot te reduceren. Het afgelopen jaar heeft Glasurit deze Eco Balance productlijn uitgebreid met de introductie van de innovatieve Ara Class reeks die een geheel nieuwe serie blanke lakken omvat. 

Tijdens de bijeenkomst maakte Glasurit bekend dat herstelbedrijven die met de duurzame producten hebben gewerkt, gezamenlijk inmiddels 238.770 kg CO2 hebben bespaard. Dit staat gelijk aan 1.966.475 kilometer autorijden, gebaseerd op de hoeveelheid CO2 die een gemiddeld Europees voertuig uitstoot: 120 gram CO2/km. Ook werd er een blik op de toekomst geworpen en ging het bijvoorbeeld over de optimale connectie tussen berijder, schadeherstelbedrijf en opdrachtgever en was er aandacht voor de veranderingen op het gebied van schadeherstel-opleidingen.

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.