Fixico voert schadeherstel voor Vinfast uit
(foto: Vinfast)

Fixico voert schadeherstel voor Vinfast uit

De Vietnamese nieuwkomer Vinfast laat het schadeherstel uitvoeren door de bij Fixico aangesloten schadeherstelbedrijven. De bedrijven gaan een samenwerking aan. Dit maakt Fixico bekend in een persbericht.

Vinfast maakt gebruik van het Fixico-platform om een internationaal schadeherstelnetwerk op te zetten. ‘Via het platform kan Vinfast een selectie maken van EV herstelbedrijven en een training- en kwaliteitssysteem opzetten dat aansluit bij de ervaring die Vinfast zijn klanten wil bieden’, aldus Fixico.

Er zijn in Europa bij het online herstelplatform van Fixico drieduizend schadeherstelbedrijven aangesloten. Volgens de overeenkomst start de samenwerking in Frankrijk, Duitsland en Nederland.

Aftersales

“Fixico’s digitale EV aftersales service management platform fungeert als netwerk voor Vinfast”, vertelt marketingdirecteur Xander Zwaaf tegen Automotive. “Ze kunnen zelf partners kiezen voor de aftersales, zoals maintenance, banden en roadside assistance. Via het digitale platform kan Vinfast een trainings- en kwaliteitssysteem opzetten voor de betreffende autobedrijven. Ook faciliteert het platform het onderdelenbeheer, om minimale servicetijden te kunnen garanderen.”

Vinfast is de eerste EV-fabrikant die gebruik gaat maken van Fixico’s platform.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.