Boekhorst hijgt Van Mossel Autoschade in zijn nek na overname schadevestigingen
(Foto: Boekhorst Autoschade)

Boekhorst hijgt Van Mossel Autoschade in zijn nek na overname schadevestigingen

Boekhorst Autoschade heeft per 1 april drie ASN-vestigingen van Autoschade Fransen in Arnhem, Nijmegen en Boxmeer overgenomen, zo meldt het bedrijf.

“Door de overnames versterken we onze dekking in de regio”, zegt algemeen directeur Martijn Boekhorst. “Met de overname houden we de capaciteit beschikbaar voor onze opdrachtgevers.” Volgens hem is Boekhorst dankzij zijn ‘schaalgrootte in staat om te investeren in innovatieve technieken waar alle vestigingen van kunnen profiteren’.

De vestigingen

De vestiging in Boxmeer krijgt de naam ABS Boekhorst Fransen Boxmeer, waardoor die locatie verbonden is met de keten ABS Autoherstel en Boekhorst Autoschade. Volgens Boekhorst zal ‘het verschil voor de vestiging en de medewerkers naast de naamswijziging minimaal zijn’. Voormalig eigenaar Patrick Fransen en zijn team blijven werkzaam in de vestiging van Boxmeer.

Fransen benadrukt dat de keuze om naar Boekhorst over te stappen los staat van AAGB’s overname van ASN Autoschade. “De opzegging bij ASN hadden wij vorig jaar al besloten”, aldus Fransen. ASN Autoschade is hierdoor in een klap drie vestigingen kwijt.

In Nijmegen heet de vestiging sinds 1 april Boekhorst Autoschade Nijmegen. Het huidige team blijft werkzaam binnen de vestiging. De vestiging in Arnhem sluit, maar het personeel blijft werkzaam bij Boekhorst, zo stelt het bedrijf. ‘De werknemers gaan verder bij een bestaande vestiging’.

Schade top 15

Volgens Boekhorst Autoschade wordt de ambitie van de schadeherstelketen door de overname duidelijk: ‘groeien door innovatie in schadeherstel’. Door de toevoeging van de drie vestigingen staat Boekhorst volgens zijn website met 25 vestigingen nog steeds op de tweede plaats van schadeherstellers in Nederland. Boekhorst nadert de koploper Van Mossel Autoschade, die 26 vestigingen op hun website hebben staan.

In 2022 stond Boekhorst nog op op een derde plaats in de Schadebedrijf top 15.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.