Axalta autokleur van het jaar 2021: ElectroLight

Axalta autokleur van het jaar 2021: ElectroLight

De autokleur ElectroLight van Axalta is wereldwijd de autokleur van het jaar 2021. Dit heeft de lakproducent bekend gemaakt.

Expressief
ElectroLight is een expressieve en verfrissende groengele tint met een gedurfd en eigentijds karakter dat stijl, energie en flair weergeeft. De kleur is zeer flexibel in gebruik wanneer het wordt gecombineerd met tweetonige houtskoolkleuraccenten of met een matte lak. Hij kan voor verscheidene mobiliteitsoplossingen worden gebruikt. ElectroLight heeft bovendien reflecterende eigenschappen zodat de lak goed zichtbaar is voor lichtdetectie- en afstandssystemen (LiDAR-systemen). De laagstructuur en het pigmentgehalte kunnen tevens gemakkelijk worden overgedragen door radiodetectie- en afstandssystemen (RADAR-systemen).

Autonome voertuigen
Met de kleur speelt Axalta in op de komst van volledig autonome voertuigen: “Zij zijn in toenemende mate afhankelijk van LiDAR- en RADAR-technologie om de wereld om hen heen te zien en ermee te communiceren. ElectroLight voldoet aan de industriële veiligheidsnormen en verbetert de prestaties van beide systemen, waardoor het een opvallende kleuroptie is in zowel trend als technologie.”

Volgens Axalta is er onder consumenten steeds meer interesse voor maatwerk autokleuren en een gepersonaliseerde look. Groen beïnvloedt zowel de blauwe als de gele kleurenpaletten in de huidige voertuigenmarkt, waardoor kleuren een meer ecocentrisch thema krijgen: “Hieronder vallen Sea Glass, een groentint van blauw en Axalta’s autokleur van het jaar voor 2020, en nu ElectroLight, een geeltint van groen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.