ASN Autoschade Dijksman-De Jong failliet

ASN Autoschade Dijksman-De Jong failliet

ASN Autoschade Dijksman-De Jong in Katwijk is failliet, zo blijkt uit het insolventieregister.  Er wordt gekeken naar mogelijkheden voor een doorstart van het bedrijf met negen werknemers.

Ondanks de naam is het schadebedrijf geen deel meer van Citroën- en Peugeot-specialist De Jong Automotive in Katwijk. Huidig eigenaar Bas Sanders nam in 2019 een aandeel van 50 procent in het schadebedrijf, vertelt Harold de Jong van De Jong Automotive. In 2022 nam Sanders ook de andere 50 procent over, waarmee hij volledig eigenaar werd van het schadebedrijf.

Curator Martijn Hoving van RWV Advocaten kijkt naar een doorstart, maar het bedrijf is wel per direct gesloten. “De omzet van het bedrijf is in de coronatijd flink teruggelopen”, vertelt Hoving aan ASP. “Daarna kwam een periode met zeer hoge energietarieven. Uiteindelijk konden ze de kosten niet meer opbrengen.”

Peter Hubregtse, algemeen directeur van ASN, waarschuwde vorig jaar nog voor een faillissementsgolf. “ASN Katwijk had ook te maken met een paar langdurig zieken”, vertelt hij. “Dan moet je zzp’ers inhuren en dat is erg kostbaar.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.