ABS Autoherstel onderzoekt mogelijkheden van augmented reality
TUe en ABS Autoherstel testen augmented reality (Afbeelding: Shutterstock)

ABS Autoherstel onderzoekt mogelijkheden van augmented reality

Hoe kunnen we het steeds complexere werk goed blijven doen, terwijl we kampen met een tekort aan technisch personeel? En, zijn er meer innovatieve oplossingen mogelijk dan werving en de ontwikkeling van mensen?

Met die vraagstelling ging schadeketen ABS Autoherstel naar de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), zo meldt de schadeherstelketen. Bij de TU/e krijgen derdejaarsstudenten in het Innovation Space Project vraagstukken uit het bedrijfsleven voorgelegd op het gebied van mobiliteit en duurzaamheid. 

TUe en ABS Autoherstel testen augmented reality

TU/e en ABS Autoherstel testen augmented reality (Foto: ABS Autoherstel)

Student werktuigbouwkunde, human technology en interaction, Timon Doornheim, was één van de studenten die zich aangesproken voelde tot de vraag van de keten. “Ook de openheid van ABS Autoherstel sprak mij erg aan. Ze wilden echt tijd investeren in het project en dat zagen we terug in de wekelijkse meetings”, aldus Doornheim. En, de groep van Timon won uiteindelijk de Innovation Space Project Challenge met het idee om een augmented reality (AR) bril gebruiken bij reparaties.

Positief

Met de bril kan een gekwalificeerde werknemer op afstand meekijken en instructies geven. Vervolgens worden de handelingen opgenomen en opgeslagen, waarna de handelingen worden opgenomen en opgeslagen en andere tutorials het kunnen terugkijken. Minder deskundig personeel of beginnende schadeherstellers, zoals zij-instromers, kunnen op deze manier hersteltechnieken leren. En de tool kan worden gebruikt voor training van personeel. 

Doornheim: “De reacties tijdens de final pitch waren enorm positief. We zijn langs een aantal vestigingen gegaan om reacties te peilen. We kregen bijna alleen maar enthousiaste reacties.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.