Staatssecretaris wil oplosmiddelen-code

Staatssecretaris wil oplosmiddelen-code

De Beer start in Frankrijk 16 sept.
De Beer Lakfabrieken in Lelystad, producent en leverancier van onder meer autoreparatie-lakken, heeft sinds kort een vertegenwoordiging met een dealernetwerk in Frankrijk. Het bedrijf exporteert al langer producten naar dit land. De nieuwe vertegenwoordiging wordt aangestuurd vanuit De Beer’s eigen vestiging in Italië. Via deelname aan de komende vakbeurs Equip Auto van 13 t/m 18 oktober wil men zich met deze nieuwe vertegenwoordiging profileren op de Franse markt. Op dit moment heeft De Beer Lakfabrieken drie eigen vestigingen in Europa; naast de hoofdvestiging in Nederland ook één in Italië en in Groot-Brittannië.
15 sept.
ABS Den Elzen, met vestigingen in Den Haag en in Zoetermeer, meldt te zijn gestart met een digitale nieuwsbrief. Deze wordt per e-mail verspreid onder (potentiële) klanten en geïnteresseerden. Met deze nieuwsbrief heeft men naar eigen zeggen een krachtig middel om haar relaties snel en frequent te informeren en zo haar naamsbekendheid verder te vergroten. "E-mail is hiervoor zeer efficiënt, snel en goedkoop", aldus directeur Joost den Elzen. Er worden steeds twee versies uitgebracht: één voor zakelijke en één voor particuliere relaties.
15 sept.
Schadenet Van Zal in Soest gaat op 1 oktober van start met J&J Dinitrol Antiroestcentrum, een centrum voor antiroest-behandelingen. Hier-mee richt men zich vooral op klassiekers, bij-zondere auto’s en bedrijfsauto’s. Deze worden behandeld met Dinitrol, een kwalitatief hoog-waardige coating voor behandeling van holle ruimtes en de onderkant van auto’s, ter be-scherming tegen roest. Het antiroestcentrum komt aan de Beckeringhstraat 11 in Soest.
Nieuwe regels herkeuring perslucht-installaties 13 sept.
Sinds kort zijn werkgevers zelf verantwoordelijk voor de periodieke herkeuring van drukapparatuur met een maximaal toelaat-bare druk hoger dan 0,5 bar. Dit laat het Ministerie van Sociale Zaken en Werkge-legenheid weten. Onder deze drukapparatuur vallen ook persluchtinstallaties. Net als bij keuring vóór gebruik mogen de herkeuringen worden uitgevoerd door het Ministerie aangewezen keuringsinstellingen. Deze moeten ook wijzigingen en reparaties aan drukapparatuur begeleiden. Voor bestaande drukapparatuur waarvoor een periodieke herkeuring van toepassing is gaat de nieuwe regelgeving pas in na afloop van de lopende herkeurtermijn.
Nieuwe Manager Sonax Car Care 13 sept.
Bij Sonax Car Care is Menno Visser (40) per 1 september aangetreden als Manager Sonax Service. Hij is afkomstig van handels-bedrijf Elgersma. Visser volgt Erik van de Water (43) op, die sinds 1 augustus werkt voor Shared Parts Services. Van de Water gaat er aan de slag in een nog nader te preciseren commerciële functie. Bij Sonax was hij een tijdlang waarnemend directeur na het vertrek van Peter-Jan Stormmessand in het najaar van 2002. Tevens is bij Sonax Car Care Giese van Mourik (42) in dienst getreden. Hij volgt Rob Buil op, die eerder dit jaar is vertrokken naar Delphi Automotive.
Sterpolis betaalt snelst bij schade 13 sept.
Sterpolis, Univé en Royal Nederland keren het snelst uit bij een schade. Dit blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Ook werd gekeken hoe tevreden verzekerden zijn over de verschillende verzekeraars. Sterpolis, FBTO Achmea en ZLM bleken hierbij over de meest tevreden klanten te beschikken. Verder stelt de Consumentenbond dat de hoogte van de premie voor een autoverzekering per maat-schappij behoorlijk kan verschillen, in tegen-stelling tot de voorwaarden. De internetver-zekeraars Ineas en Verzekeruzelf.nl komen als goedkoopste naar voren. Ook Orion Direct, Proteq, Univé en ZLM zijn in de meeste gevallen goedkoop; RVS is over het algemeen de duurste autoverzekeraar.
12 sept.
ABS Studio Breed in Lisse heeft een nieuwe naam: ABS Bierman. Deze naams-verandering vloeit voort uit de overname van dit schadeherstelbedrijf enige tijd geleden door de Bierman-groep. Onder deze groep vallen Renault- en Nissan dealerbedrijven en een auto-aanpassingsbedrijf in de Bollenstreek.
Nieuw hoofdkantoor Dr. Vinyl 12 sept.
Dr. Vinyl is verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor aan de Vlijtweg 10C in Wapenveld. Voorheen was men gevestigd in Uddel. Dr. Vinyl is een franchiseketen voor het herstel op locatie van kleine schades aan het in- en exterieur van onder meer auto’s. Wereldwijd heeft Dr.Vinyl een netwerk met ruim 600 technici in verschillende landen.
CARe start kwaliteitsoffensief (09-09-2005)
CARe Schadeservice is begonnen met het jaarlijks uitvoeren van ‘operational audits’ bij haar vestigingen. Tijdens zo’n audit worden alle kwaliteitsprocedures in één keer gecontroleerd. Naast de ISO 9001:2000 norm bijvoorbeeld ook eindcontroles, milieu, de technische staat in de vestigingen, good housekeeping en arbo. "Kortom, alles wat wij en de klant belangrijk vinden", aldus CARe-directeur Johan van klinken. Zo’n audit duurt twee dagen; hiervoor wordt een vestiging onaangekondigd bezocht door 2 personen. "Omdat alle vestigingen in eigendom zijn, kan onze keten zich juist onderscheiden met uniforme kwaliteit. We willen duidelijk maken dat we de ‘tools’ hebben om deze kwaliteit te bewaken en te garanderen."
Om medewerkers te beschermen tegen producten met oplosmiddelen, zoals thinner, lijm, reinigingsmiddel en verf, wil staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) een ‘Aware’-code invoeren op deze producten. ‘Aware’ staat voor ‘Adequate Warning and Air Requirement’. In deze code geven 2 cijfers aan hoe gevaarlijk een product en hoe groot de behoefte aan ventilatie bij verwerking is. Hiermee is het makkelijker producten te vergelijken en de minst schadelijke voor de gezondheid te kiezen. Nederland kent hiervoor al veiligheidsinformatiebladen, maar Van Hoof vindt deze informatie niet goed toegankelijk voor werkgevers en werknemers. Hij wil dat de Aware-code uiteindelijk in de hele Europese Unie wordt ingevoerd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.