Schadeherstel Friesland lijft De Boer in: ‘Tesla-schadeherstel deden we nog niet’
V.l.en.r. Arne S Brouwers , Ferdinand de Boer (oud eigenaar) Ronnie Leijten, Erwin Bruining, Sander de Boer (Foto: Schadeherstel Friesland)

Schadeherstel Friesland lijft De Boer in: ‘Tesla-schadeherstel deden we nog niet’

Schadeherstel Friesland, onderdeel van Haaima Hylkema, lijft De Boer Autoschade in Heerenveen in. Directeur-grootaandeelhouder Arne Brouwers kijkt tevreden naar de koop. “Met de overname hebben wij nu een grote strategische as van Friese schadebedrijven.”

Het bedrijf had al schadebedrijven in Leeuwarden, Gorredijk en Grou. Volgens Brouwers moesten daar de schadeherstelwerkzaamheden uitgebreid worden: “We hebben het gewoon te druk.” De nieuwe vestiging biedt mogelijkheden. “Het pand van De Boer biedt ook Tesla-schadeherstel. Dat deden we eerst nog niet.”

Ook presenteert het bedrijf met terugwerkende kracht vanaf 1 januari een nieuw gezicht. Erwin Bruining, eerder ook al werkzaam bij schadeherstel Friesland, stapt in als algemeen directeur. Ronnie Leijten (bedrijfsleider Autoschade Grou) en Sander de Boer (De Boer Autoschade) worden ook aandeelhouders van het bedrijf.

Een ‘moeilijke’ uitdaging

Volgens Brouwers zijn er wel uitdagingen bij de groei van een schadeherstelbedrijf. “Onze enige echte zorg is het uurtarief van verzekeraars. Het tarief dat de verzekeraar ons moet betalen en wat wij kunnen claimen is vooralsnog te laag. Dat maakt schadeherstel een moeilijke uitdaging, maar het is een hele mooie sport.”

Brouwers is gelooft dat de overname zijn vruchten zal afwerpen. “Ouderwets klanten snel en beter helpen. Als je dat goed doet, dan kan je daar als bedrijf een verschil in maken en heb je klanten voor het leven”, aldus Brouwers.

Eerdere uitbreidingen

Haaima Hylkema voert alle Stellantis merken op verschillende locaties in het land. Het autobedrijf werd vorig jaar Peugeot-dealer van het jaar.

Begin 2022 fuseerden dealerholdings Hylkema Automotive Groep en Haaima Automotive Groep. Ook 2023 blijkt een druk jaar voor Haaima Hylkema. Begin dit jaar nam het Friese bedrijf nog een vestiging in Dokkum over.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.