Satink Classic Car Creations failliet verklaard
(Foto: Satink).

Satink Classic Car Creations failliet verklaard

Satink Classic Car Creations in Hengelo is failliet verklaard door de rechtbank in Almelo. Het bedrijf, dat al 30 jaar bestaat, omvatte meerdere specialisaties zoals restauratie, productie van classic parts en het ontwikkelen van aanpassingen voor oldtimers. Ook machinefabriek Ten Heggeler valt onder het faillissement. In totaal verliezen twaalf medewerkers hun baan, meldt curator mr. Gerrit Beekman van Robers Advocaten aan Automotive Online.

Volgens Beekman is het faillissement het gevolg van een samenloop van omstandigheden. “Er is sprake van coronaschulden, de lonen zijn de afgelopen tijd flink gestegen en de machinefabriek verloor een grote klant.” Hoewel de website van het bedrijf nog online staat, vinden er geen activiteiten meer plaats bij de Hengelose bedrijven. “Wellicht meldt zich een goede kandidaat voor een doorstart. Dan is het jammer als het bedrijf al helemaal is gesloten”, stelt de curator.

Peter Hubregtse, directeur van ASN, voorspelde in 2022 al een faillissementsgolf door de personeelsproblematiek en steeds verder oplopende kosten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.