Onderhandelingen cao carrosseriebedrijf van start
(Foto: Bovag)

Onderhandelingen cao carrosseriebedrijf van start

Op 15 februari staat de eerste onderhandelingsronde gepland over een nieuwe cao voor het carrosseriebedrijf, zo meldt Bovag. De brancheorganisatie is na de fusie met Focwa begin vorig jaar direct betrokken bij de onderhandelingen voor de cao.

De volgende onderhandelingen staan in de agenda voor 28 februari, 14 maart en 28 maart. De huidige cao voor de sector loopt op 1 april af. Die is onderdeel van de cao Metaal & Techniek en geldt voor Bovag-leden van de afdelingen (Caravan- en Camper) schadeherstelbedrijven, poetsbedrijven, ruitschadeherstel en Dutch Car Restorers.

De afgelopen maanden heeft Bovag ter voorbereiding op de cao-onderhandelingen zoveel mogelijk informatie opgehaald bij leden. Zo is onder andere een enquête verstuurd en zijn gesprekken gevoerd met een afvaardiging van leden via de Sociale Commissie. De input die Bovag heeft verzameld, zal worden meegenomen naar de FWT (Federatie Werkgeversorganisaties Techniek). De onderhandelingen doet Bovag samen met Techniek Nederland, Metaalunie, VIB, Federatie Goud & Zilver en de NVKL vanuit de FWT.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.