Wit blijft populairste autokleur, grijs in opmars

Wit blijft populairste autokleur, grijs in opmars

Vijfendertig procent van de auto’s op aarde is wit, zwart en grijs volgen met 19 procent. Dit heeft lakleverancier Axalta bekend gemaakt in zijn 69ste Global Automotive Color Popularity Report.

Het rapport leert dat het aandeel grijze auto’s sinds vorig jaar met vier procentpunt is gestegen, en deze kleur daarmee steeds populairder wordt. Hoewel wit wereldwijd sinds 2011 wereldwijd nog steeds de meest voorkomende autokleur is, neemt het aandeel witte auto’s in grote markten af. In 2017 was het aandeel namelijk nog 39 procent. De hoeveelheid auto’s in verschillende tinten blauw is in opmars.  

Voor het derde jaar op rij is Europa de enige grote regio waar grijs met een marktaandeel van 27 procent de populairste kleur is. In alle andere regio’s is wit de meest voorkomende kleur. In Europe heeft wit een marktaandeel van 23 procent, gevolgd door zwart (22%), blauw (11%) en zilver (8%). 

Uit een enquête van Axalta onder vierduizend respondenten tussen 25 en 60 jaar in China, Duitsland, Mexico en de VS blijkt dat de kleur van een auto in 88 procent van de aankoopbeslissingen een belangrijke rol speelt.

Het Axalta Automotive Color Report is de downloaden via de Automotive Kennisbank.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.