Voogd & Voogd wil fuseren met Heilbron Groep

Voogd & Voogd wil fuseren met Heilbron Groep

Verzekeraars Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep kondigen aan te willen fuseren. Dit melden de intermediairs in een persbericht.

Plannen uitwerken
In het eerste kwartaal zullen beide partijen de plannen voor de fusie uitwerken. De nieuwe combinatie telt 32 vestigingen en 1.600 medewerkers en is actief met particulieren verzekeringen (van schadeverzekering tot afhandeling) en op de zakelijke markt met verzekeringsdienstverlening, onder andere op het gebied van arbeid, ziekte en verzuim. De voorgenomen plannen liggen ter goedkeuring bij de AFM.

Marktpositie
Door de fusie ontstaat een nieuwe groep met “een stevige en ambitieuze marktpositie”, aldus het persbericht. Het nieuwe bedrijf stelt te beschikken over de financiële en operationele kracht om te kunnen innoveren en om nieuwe acquisities te doen. Het bestuur zal bestaan uit Michael de Nijs (voorzitter), Frank Germans en Marco Gregoor, De Raad van Commissarissen bestaat uit Bas de Voogd en Lex Geerdes en afgevaardigden van de grootaandeelhouders. Investeringsmaatschappij Five Arrows Principal Investments steunt de plannen.

Voogd en Voogd is van oorsprong een familiebedrijf. Dit is de eerste fusie in het 112 jaar. (Bron: Automotive Management, foto: Shutterstock)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.