Poll: Er is een tekort aan gekwalificeerde ADAS- en diagnosespecialisten
(Foto: Snap-on Tools / Diagnostics)

Poll: Er is een tekort aan gekwalificeerde ADAS- en diagnosespecialisten

Het Britse Institute of the Motor Industry (IMI) waarschuwt dat een gebrek aan ADAS-technici weggebruikers in gevaar brengt en de mobiliteit in het Verenigd Koninkrijk ondermijnt.

Uit een onderzoek blijkt dat er in het Verenigd Koninkrijk te weinig technici gekwalificeerd zijn om aan autonome voertuigen en ADAS-systemen te mogen en kunnen werken. Het IMI voorspelt alleen voor dit jaar al een tekort van 6.000 gekwalificeerde techneuten in het Verenigd Koninkrijk.

In deze nieuwe poll willen we peilen wat de status van het aantal ADAS- en algemener; diagnosespecialisten in Nederland is en zouden we u willen vragen uw stem uit te brengen. U kunt uw stem uitbrengen in de poll aan de rechterzijde van de pagina.

Uitslag vorige poll

Op onze vorige poll met de titel ‘Corona heeft blijvende impact op autoschadeherstelbranche veroorzaakt‘, reageerden in totaal 27 respondenten. De meeste (14) reageerders geven aan dat de pandemie blijvende impact op de branche heeft veroorzaakt.

Een kleiner deel (10) van de respondenten merkt op dat covid-19 geen impact op de branche heeft veroorzaakt. Drie stemmers geven aan nog niet te weten of de virus-crisis blijvende impact op de branche veroorzaakt heeft.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.