‘Oud-Focwa-secretaris terecht op staande voet ontslagen’
Ook het Hof oordeelt dat het ontslag van de voormalig secretaris op staande voet terecht is. (Foto: Shutterstock)

‘Oud-Focwa-secretaris terecht op staande voet ontslagen’

In navolging van de kantonrechter heeft het Gerechtshof in Den Haag in hoger beroep geoordeeld dat het ontslag op staande voet van voormalig Focwa-secretaris Karel Bukholczer rechtsgeldig is. Dat meldt vakblad Automotive op basis van het onlangs gepubliceerde rechtbankverslag.

Karel Bukholczer werkte sinds 1999 bij Focwa en was tot 2015 werkzaam als secretaris van de branchevereniging. Na een zeer onrustige periode en bestuurlijke perikelen, werd Bukholczer in 2016 ontslagen door ad-interim voorzitter Denis Maessen. Bukholczer ging in 2019 in hoger beroep tegen het ontslag op staande voet.

In het hoger beroep komt de rechtbank tot hetzelfde oordeel, namelijk dat de Focwa de arbeidsovereenkomst rechtsgeldig per direct heeft opgezegd, omdat Bukholczer de Focwa volgens de Rechtbank aantoonbaar bedrogen heeft. Volgens de voormalig secretaris zou in 2011 een OR zijn opgericht, maar uit nader onderzoek bleek het contract daarvoor pas in 2014 te zijn opgesteld en te zijn geantedateerd. Dit zou zijn gebeurd nadat er onrust zou zijn ontstaan binnen de branchevereniging over een mogelijke reorganisatie, zo meldt Automotive.

Uit de uitspraak volgt onder andere dat Bukholczer geen recht heeft op de door hem geclaimde schadevergoeding (inclusief loon) van 900 duizend euro, en dat hij Focwa nog een deel van het uitbetaalde loon moet terugbetalen, inclusief een schadevergoeding. Dit bedrag loopt in de tienduizenden euro’s.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.