Luchtenberg Carrosseriebedrijf B.V. failliet
Foto: website carrosserieluchtenberg.nl

Luchtenberg Carrosseriebedrijf B.V. failliet

Luchtenberg Carosseriebedrijf B.V. (spelling volgens kvk-register) in Uithuizen (provincie Groningen) is dinsdag 10 mei failliet verklaard door de Rechtbank Noord-Nederland. Dat blijkt uit het Centraal Insolventieregister. De reden voor het faillissement is op dit moment nog niet bekend. Luchtenberg Carrosseriebedrijf werd in 1912 opgericht door E. Luchtenberg en J. Berghuis.  

Autoschadeherstel

Het bedrijf werd voortgezet door J. Luchtenberg die begon met het spuiten en schadeherstel van personenwagens en later ook vrachtwagens. Doordat de vraag naar landbouwwagens afnam, ging het bedrijf zich meer richten op de carrosseriebouw. In het begin bestond dit voornamelijk uit houten en metalen carrosserieën.

Begin jaren zeventig kwam E.J. Luchtenberg in het bedrijf. Vanaf dat moment werden de ambachtelijk gebouwde houten en metalen carrosserieën vervangen door polyester kunststofbouw. Luchtenberg Carrosseriebedrijf is sinds 1991 gevestigd op het industrieterrein Edama in Uithuizen. 

Curator Eshuis van Trip Beheer III en de laatst bekende eigenaar Chris Wiersma waren op moment van publicatie van dit artikel niet bereikbaar.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.