Bosch presenteert nieuwe equipment op Automechanika

Bosch presenteert nieuwe equipment op Automechanika

Bosch presenteert op vakbeurs Automechanika in Frankfurt nieuwe test- en diagnoseapparatuur voor merkonafhankelijke autobedrijven en schadeherstelbedrijven. De Duitse fabrikant van automotive systemen, onderdelen en equipment stelt dat de nieuwe apparatuur geschikt is voor werkzaamheden aan alle soorten aandrijflijnen.

“Multimerkherstellers moeten kwalitatief hoogwaardig en efficiënt diagnose, onderhoud en reparaties uit kunnen voeren aan alle voertuigen”, zegt Bosch-divisie Automotive voorzitter Rupert Hoelbacher. “Nooit eerder hebben werkplaatsen zo veel technologieën tegelijk moeten kennen. “Onze nieuwe test- en diagnosetools zijn uitgerust met geavanceerde meetmethoden volgens de huidige wettelijke vereisten.”

ADAS One Solution

Op de beurs wordt onder andere aandacht besteedt aan het DAS 3000 ADAS kalibratiesysteem. Bosch stelt dat het positioneren van het doel (target) het meest tijdrovende onderdeel in het kalibratieproces is. De nieuw ontwikkelde ADAS One Solution software verkort het positioneren van de targets met meer dan 50 procent, aldus Bosch.

De software is geïntegreerd in de Bosch diagnosesoftware en leidt de monteur door het installatieproces van het kalibratiebord met grafische animaties die exact de doel- en werkelijke posities van de kalibratieborden rond het voertuig laten zien. Op de stand van Bosch introduceert tegelijkertijd de nieuwste diagnosesoftware met geïntegreerde toegangssoftware tot beschermde voertuiggegevens van Ford, Porsche en Tesla.

Secure Diagnostics Acces

De Secure Diagnostics Acces (SDA) is een door Bosch gestandaardiseerde oplossing waarmee beveiligde diagnosegegevens toegankelijk zijn voor merkonafhankelijke automotive aftermarket bedrijven.

De diagnosewerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd op de eveneens nieuw ontwikkelde DCU 120. Deze opvolger van de DCU100 handheld diagnosecomputer biedt volgens Bosch verbeterde functies en technologie. Dankzij het capacitieve 16 inch touchscreen is de nieuwe tablet-pc naar eigen zeggen uiterst gebruiksvriendelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.