Interview Brussel en Ten Broeke: Focwa wordt Bovag
Han ten Broeke en Peter Brussel (Foto: Bovag, Focwa)

Interview Brussel en Ten Broeke: Focwa wordt Bovag

De naam Focwa zal medio dit jaar verdwijnen en veranderen in Bovag. Dit zeggen de huidige voorzitters Peter Brussel (Focwa) en Han ten Broeke (Bovag) in een gezamenlijke interview met website AM.

De fusie tussen brancheorganisaties Focwa en Bovag zou de eerste helft van dit jaar een feit moeten zijn. Focwa medewerkers verhuizen van Woerden naar het Bovaghuis. De nieuwe schadeafdeling zal worden aangevoerd door een nieuwe manager: Focwa-directeur Femke Teeling en Bovag schademanager Frank Ruygrok vertrekken. Op de vraag waarom de naam Focwa verdwijnt, reageert Brussel dat als je gaat fuseren, je dat goed moet doen. “Je moet het beste van beide verenigingen serieus samenbrengen. Vanuit Focwa moeten we gewoonweg erkennen dat Bovag een veel sterkere merknaam en grotere naamsbekendheid heeft, zowel onder consumenten als in de branche. En ook in de politiek is het een naam met impact.”

Eendracht maakt macht

“Eendracht maakt macht”, aldus Ten Broeke van Bovag in het interview met AM. “Dat klinkt misschien afgezaagd, maar zo simpel is het wel. Door de omvang en schaalgrootte worden we een sterkere organisatie voor de schadebranche. Bovag kan straks met een eensluidend geluid namens de gehele schadesector optreden, dat maakt onze positie echt veel sterker en daar hebben de leden alleen maar voordeel bij.”

Het is volgens Focwa en Bovag belangrijk dat de aangesloten leden zich goed kunnen voorbereiden op een duurzame, lange termijn toekomst met gezonde marges en rendementen. “Juist nu consolidatie in vele sectoren speelt, ook in de schadebranche, is het essentieel dat we ondernemers vooral ook in strategisch opzicht verder kunnen helpen. Daarnaast is de strijd om de toegankelijkheid van data erg belangrijk.” Lees het volledige artikel op de website van Automotive Management.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.