Fusie Focwa en Bovag stap dichterbij
Toine Beljaars van Bovag en Femke Teeling van Focwa praten over een fusie. (Foto: Bovag, Focwa)

Fusie Focwa en Bovag stap dichterbij

De op handen zijnde fusie tussen brancheorganisaties Focwa en Bovag is aanstaande. De fusie wordt nu aangemeld bij de rechtbank en de Kamer van Koophandel, zo melden beide organisaties. Als er geen verzet is tegen het voornemen tot fuseren, kunnen beide ledenraden zich daarna definitief over de fusie uitspreken. Dit betekent dat als beide ledenraden positief besluiten de fusie per direct een feit is. Naar verwachting zal dit in de eerste helft van 2023 het geval zijn.

Eén belangenbehartiger

Een precieze datum is, volgens Focwa en Bovag op dit moment nog niet te geven. Wel wordt intussen naar eigen zeggen intern door beide organisaties veel werk verzet om de samensmelting zo soepel mogelijk te laten verlopen. Focwa voorzitter Peter Brussel is heel blij met het vertrouwen dat de Ledenraad van Focwa in de voorgenomen fusie heeft uitgesproken. “Op naar één stem, één sterke belangenbehartiger, met oog voor alle bloedgroepen in onze sector.”

Bovag algemeen voorzitter Han ten Broeke zegt nu volle kracht vooruit te kunnen met de voorbereidingen. “Dan kunnen de betreffende ondernemers van Bovag en Focwa samen profiteren van het beste van twee werelden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.