Inschrijving gestart voor beste leerbedrijf en praktijkopleider 2023

Inschrijving gestart voor beste leerbedrijf en praktijkopleider 2023

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) is gestart met de inschrijving voor de verkiezing van beste leerbedrijf en praktijkopleider 2023. De winnaars worden in mei 2023 tijdens het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ bekend gemaakt.

Voor de jaarlijks terugkerende verkiezing kan iedereen een of meer van de 250 duizend leerbedrijven en praktijkopleiders voordragen uit negen verschillende sectoren. Een jury kiest vervolgens de toen beste de tien beste leerbedrijven en praktijkopleiders. Hierna wordt vanuit SBB voor iedere sector de landelijke favoriet gekozen. Tijdens het ‘Dit is mbo Ambassadeursgala’ in mei 2023 is het aan het publiek om de publiekswinnaars te kiezen.

Belangrijk

Volgens SBB directievoorzitter Hannie Vlug is het in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt belangrijk om leerbedrijf te zijn. “Mbo-studenten lopen daar hun verplichte stage, kunnen er waardevolle ervaring opdoen en meestal blijft een groot deel van de studenten werken bij het leerbedrijf. Twee vliegen in één klap. De jaarlijkse verkiezing is een blijk van waardering richting de leerbedrijven en hun praktijkopleiders. Genomineerde bedrijven en winnaars kunnen zich hiermee onderscheiden”, aldus Vlug.

Vakblad Automotive meldt dat in de vorige editie Autobedrijven Automotive-centre Van Nieuwkerk Amsterdam en Muntstad Volkswagen Utrecht genomineerd waren voor de titel ‘Beste Leerbedrijf’ in de categorie mobiliteit, maritiem en logistiek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.