SBB neemt taken over van VOC

SBB neemt taken over van VOC

SBBHet SBB, de nieuwe Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, heeft de wettelijke taken overgenomen van de zeventien kenniscentra, waaronder VOC voor de carrosseriebranche. Dit meldt Focwa.

Praktijkopleiding
Op 1 augustus 2015 startte de nieuwe SBB, waarin beroepsonderwijs en bedrijfsleven samenwerken om studenten de beste praktijkopleiding te geven met uitzicht op een baan. Naar eigen zeggen krijgen bedrijven zo steeds de vakmensen die ze nodig hebben. De wettelijke taken zijn het erkennen en begeleiden van leerbedrijven, het onderhouden van de kwalificatiestructuur mbo en het verzorgen van informatie over de arbeidsmarkt, beroepspraktijkvorming en doelmatigheid van het opleidingsaanbod.

Erkenning
Wanneer MBO studenten voor het praktijkgedeelte van hun opleiding een stage of leerbaan bij een erkend leerbedrijf, organiseert SBB de erkenning. Ook zorgt men dat er voldoende erkende leerbedrijven zijn. Met de nieuwe SBB is er één loket en één werkwijze voor leren in de praktijk. Voor persoonlijke dienstverlening zijn er door het hele land adviseurs praktijkleren, die onder andere advies geven over stages en leerbanen in carrosserie- en trailerbouw.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.