Helft Nederlanders kan besparen door overstap autoverzekering
(Foto: Shutterstock)

Helft Nederlanders kan besparen door overstap autoverzekering

De helft Nederlanders laat jaarlijks gemiddeld 250 euro liggen door niet over te stappen van autoverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van verzekeringsmaatschappij Allianz Direct.

Allianz Direct stelt dat Nederlanders traditiegetrouw aan het eind van het jaar de zorgverzekeringen onder de loep nemen en onderzoeken of ze elders goedkoper of beter uit zijn. Uit het onderzoek blijkt dit voor de autoverzekering echter zeker niet het geval. Volgens de verzekeringsmaatschappij hebben Nederlanders gemiddeld al 12,5 jaar hun autoverzekering bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Bijna de helft van de Nederlanders (45%) is zelfs nog nooit overgestapt.

Besparing

Uit het onderzoek blijkt ook dat het grootste deel (75%) van de Nederlanders niet precies weet wat ze maandelijks uitgeven aan hun autoverzekering. Uit de gegevens van de verzekeraar blijkt echter dat er gemiddeld 250 euro per jaar kan besparen door over te stappen naar een andere autoverzekering. De populairste autoverzekering blijft bij Allianz Direct de WA-allrisk verzekering. Meer dan de helft (54%) van de Nederlanders is WA met volledige casco verzekerd.

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met DirectResearch onder 1.106 respondenten van 18 jaar en ouder die in oktober 2022 in het bezit van een rijbewijs. De respondenten konden meerdere antwoorden selecteren, waardoor de opstelsom van de percentages hoger uitvalt dan 100 procent.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.